Meme Büyütme Ameliyatı Öncesi
Meme büyütme operasyonu için protez uygulanacak hastanın yaşı 40 ve üstü ise operasyondan önce mamografi ve ultrasonografi gibi tetkikler yapılmalıdır. Meme büyütme ameliyat sonrası şişlik ve ağrı olması doğaldır. Nadir olarak operasyondan kaynaklanan kanama ve enfeksiyon nadir olarak görülebilecek şikâyetlerdir. Bazı vakalarda his kaybı yaşanabilir. Bu durum çoğu zaman geçici bir problemdir.
Meme büyütme operasyonları hakkında ki olumsuz söylentiler doğru mudur?
Meme büyütmede Protezin bebek emzirmeyi zorlaştırdığı, kansere neden olduğu, bağ dokusuna bağlı bazı hastalıklara neden olduğu iddia edilmektedir. Bu iddiaların hiçbirinin bilimselliği ispatlanmamıştır.
Bu operasyonun Komplikasyonları var mıdır?
Protezin etrafındaki zarın gelişmesi sertleşme ve daralmalar neden olabilir. Bu zarlara kapsül denilmektedir. Kapsüller ince olduğunda bir sorun teşkil etmezken orta kalınlıktaki kapsüller meme de sertlik ve belirginlik fark edilir hal alır. Masaj ve gerektiğinde küçük ameliyatlarla düzeltilebilir. Eğer çok kalınlaşırsa protezi çıkarmak gerekebilir.
Hareketlerde kısıtlama oluşur mu?
Silikonların yüzeyi ince olmasına rağmen dışarıdan gelecek darbelere dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bir kaç ay sonra yüz üstü yatabilir. İçerisinde balondan sızmalar olup bunların kitle oluşturması mümkündür. Ama serum fizyolojikle dolu silikonların sızma yaptığında vücut bunu hızla emer ve hiçbir zarar vermez. Bu sıvı damar yoluyla başka hastalıklarda da kullanılır hiçbir zararı yoktur. Yırtılma çok nadir görülen büyük darbeler sonucu ortaya çıkabilecek problemlerdendir.
Meme büyütme operasyonları kanser yapar mı?
Meme büyütmesinden sonra yapılacak radyolojik tetkiklerde bir sorun teşkil etmez. Kanserriski taşımaz. Eğer böyle bir hastalıkla karşılaşıldığında tedavi şekilleri aynı doğrultuda ilerler. Bu operasyonun hastalığa hiç bir menfi katkısı yoktur. Bütün bunlar göz önünde bulundurarak doktorunuzla bütünüyle tartışılarak karar verilmelidir.